Schonox

Vägen mot drömgolvet

Moderna val när det gäller golv gör att det inte längre är lika svårt att ordna hela projektet på egen hand.  Kvadratiska rum gör det hela lättare, och är en fördel för nybörjaren. När det gäller de svårare bitarna, som hur man gör vid rör som kommer upp från golvet, konstiga vinklar och trösklar kan det vara bäst att läsa på lite om de knep som proffsen använder sig av.

Vilket golv man ska ha är bland annat beroende på vilket rum golvet ska läggas i. Känsliga golv kan vara svårt att ha i exempelvis kök eller hall där slitage är större och de lätt skapas fläckar. Stengolv brukar inte vara ett gemytligt val i sovrum, där man ofta vill ha det lite mysigare. Hårda stengolv brukar inte känna

  • Trägolv och i så fall vilket träslag?
  • Vilken ytbehandling?
  • Golvmatta och i så fall vilken färg och typ?

Vilka val man gör behöver i regel inte följa någon standard, man kan utan problem göra helt som man själv vill. Innan man gör sina val bör man dock göra sina efterforskningar och kolla hos företag som Bygghemma vad det finns för alternativ ute på marknaden. De flesta golven kan behandlas, och därmed få egenskaper utöver de som huvudmaterialet har. När man sedan vet vilket typ av golv det är man vill lägga, är det dags för själva hantverket. Här kan man läsa mer om några av de tipsen som proffsen ger.