Schonox

Så påverkas renoveringen av amorteringskravet

Allt fler människor väljer att förverkliga sig själv och sina bostadsdrömmar. Något som är fantastiskt. Men, vad man ska tänka på att när amorteringskravet träder i kraft kan det bli tusentals kronor dyrare med en renovering. 

52491-euro-moneyAtt renovera blir allt mer populärt och man ser allt fler människor förverkliga drömmen med att skaffa en pool, något vi har skrivit om i tidigare artikel. Just nu, om man ser till de större städerna främst, så ser man att bostadspriserna skjutit högt. Av den anledningen har nu amorteringskravet blivit en verklighet, och ska man välja att göra en renovering efter juni så gäller det att se upp så man inte drar på sig en otroligt högre månadskostnad.

Värdera om bostaden

I en artikel från Expressen går det att läsa om hur man kan komma att påverkas av amorteringskravet om man väljer att genomföra en renovering. Ett mycket bra tips är nu att man värderar om och upp sin lägenhet.

“Har du till exempel fyra miljoner i lån till en bostad värderad till fem miljoner – alltså en belåningsgrad på 80 procent – och behöver låna ytterligare 200 000 kan du bli tvingad att amortera 7 000 kronor per månad i två år och fem månader.”

Dock ska man inte vara för snabb med att ta ett lån nu utan börja med att tala med sin bank för att se hur man ska ta detta vidare för att det ska bli på bästa möjliga sätt. Det gäller alltid att ha med det sunda förnuftet och inte låta sina drömmar bli allt för verkliga innan man vet vad man kommer landa i för månadskostnad. Man ska även kunna njuta i sin bostad.