Schonox

Praktiska tips till golvläggare

Är du hantverkare och utför golvjobb flera gånger i veckan? Det är ett slitsamt yrke som kräver noggrannhet, men även fysik och tålamod. Golvläggare som inte använder rätt utrustning både när det gäller redskap och kläder kan räkna med en slitsam arbetsvardag.

Här får du de bästa tipsen som gör ditt arbete som golvläggare betydligt mer lättsamt. Häng med!

Slitage och komfort

Andra hantverksgrupper kan ibland bli avundsjuka på golvläggare som slipper spendera tid utomhus i snö och rusk. Med det sagt är å andra sidan inte jobbet som golvläggare en dans på rosor – tvärtom kan det bli både kallt och obekvämt utan rätt kläder och utrustning.

Idag finns ett stort utbud av tekniska arbetskläder för hantverkare och det enklaste sätet är att införskaffa yrkesplagg online. På webbutiker som www.arbetsbyxor.com finns ett anpassat utbud av plagg som passar en golvläggares vardag. Rejäla arbetsbyxor med inlägg vid knäna, många fickor och praktisk komfort. Det smidiga när du handlar på nätet är att du hittar det mesta av klädutrustningen på ett och samma ställe. Du kan alltså smidigt köpa en hel garderob tillägnad arbetsveckan!

Komforten är ytterst viktigt för dig som jobbar som golvläggare eftersom du oftast arbetar i hukande position. Välj alltid mjuka plagg, men som har de tekniska funktioner som krävs för att hålla länge och vara tåliga mot slitage.

Effektiva redskap

Förr arbetade golvläggare ofta själva utan andra hantverkare runt omkring, men idag ser det annorlunda ut. Sveriges många entreprenader har ofta flera hantverkare igång samtidigt. Något som innebär att golvläggaren behöver rätt utrustning för att effektivt få sitt jobb gjort vid rätt tillfälle.

Förutom de självklara redskapen för att lägga golv så som borrmaskin, vinkelhake och hammare behövs även plast för att skydda golvet när golvläggaren inte jobbar. En elektriker ska kanske in i samma rum för att utföra en installation – då gäller det att golvläggaren täcker arbetsytorna.