Schonox

Renovera köket smart

Att renovera om köket är något som är populärare än någonsin, men ska man ge sig på denna typ av renovering bör man också passa på att göra köket lite smartare än vad det var innan – och då finns det flera saker att tänka på.

Tidigare har vi tipsat om att det kan vara värt att anlita extern hjälp såsom hantverkare när det är dags att ta tag i en renovering, och detta stämmer mer än någon annan gång när det kommer till att renovera köket. Det finns nämligen flera sätt att planera köket lite smartare och på så vis göra köksytorna mer effektiva när man bygger om i detta utrymma, och en hantverkares hjälp, erfarenhet och innovation kan vara till stor hjälp för att få till köket så bra det bara går. För i till exempel magasinet Sköna hem tipsar man om en hel del smarta hacks som både gör köket snyggare och mer funktionellt – och vem vill inte kunna visa upp en smart kökslösning när vännerna är förbi på middag?

Smarta kökslösningar

kök lyxigt 500pxNågot som alltid behövs i ett kök är extra elkontakter, och med hjälp av en hantverkare kan man hitta rätt plats för dessa och kanske till och med göra elkontakterna osynliga på ett sätt man inte trodde var möjligt. Och något annat man inte ska glömma att fokusera lite extra på är förvaring. I ett kök ska mycket förvaras och stoppas undan efter användning vilket gör det viktigt att ha gott om förvaringsutrymmen – varför inte skapa en extra arbetsyta med hjälp av en köksö som också har plats för förvaring? Är det något som många nämligen missar enligt Sköna hem så är det just att få in ordentligt med arbetsyta och istället lägger all tid på hur köket ser ut, men vad spelar utseendet på ett kök för roll om det inte fungerar att använda köket? Inget alls. Så var noga med att du tänker på saker såsom arbetsyta, ljuskällor, förvaring och ventilation, men glöm inte heller att vara noga när du bestämmer plats för spis, diskho och kyl-och frys – om dessa är felplacerade kan hela kökets känsla och funktion gå om intet!