Schonox

Renovera fram drömhuset

Vad finns det att tänka på för den som planerar att renovera sitt hus egentligen? Bland annat att sätta en budget och läsa på innan allt startar. För den som vill renovera ett ruckel till att bli ett drömhus finns det inga genvägar. Det gäller att göra det noggrant och ta hjälp där det behövs för att det ska bli bra gjort.

 

Ska du renovera huset för att förhoppningsvis skapa ditt drömhus av den slitna byggnaden? Då behöver du förmodligen hjälp av kunniga byggare som vet vad de gör. Om du letar efter en bra och pålitlig hantverkare i Stockholmsområdet är tipset att googla på ”hantverkare stockholm” till exempel. Men även att lyssna till vad vänner och familj har haft för upplevelser av särskilda hantverkare, kanske finns det någon nära du kan anlita som du litar på? Några fler tips är att läsa på innan du börjar ta hjälp, då du vet exakt vad du behöver hjälp med och vad du kan göra själv.

 

Läs på innan du renoverar eller anlitar hantverkare

 

I en artikel i UNT går det att läsa om hur ett par långsamt renoverar ett hus från 20-talet och att det tar längre tid än vad man kanske kan tro. Ett fasadbyte kan till exempel ta tre år om du ska göra det helt på egen hand, med etapper om 3-4 veckor under varje sommarsemester. De menar också att man ska börja med små projekt och på så sätt bygga upp sin kunskap och sin arsenal av verktyg. Ju mer kunskap du har desto bättre.

Arbetet har pågått i etapper, och de började med att måla rummen antingen i vitt eller grått, eller att tapetsera med sekelskiftesdoftande tapet. De la nya golv och tog sig sedan an de tvåglasade fönstren, glasade ur alla ytterbågar och fick hjälp av ett snickeri att sätta in träspröjs – UNT

En annan person som jobbar på sitt drömhus går det att läsa om i Kristianstadsbladet, för henne har det tagit 7 år att nå fram dit hon vill. Om du vill skapa ditt drömhus nån helt annanstans, kanske i Frankrike, då ska du titta hit.