Schonox

Ny trend – bo i container

Att bo i en container kan låta helt absurt men det kommer bli verkligheten för 65 studenter i Sundbyberg. Containerboende har blivit väldigt populärt den senaste tiden men det är även vanligt att containrarna används som arbetsplatser och till och med restauranger.

4159420-containers-9

På mitti.se kan man läsa om ett nytt grepp man tar i Sundbyberg för att lösa bostadsbristen. Där byggs nämligen 65 studentbostäder utav ombyggda fraktcontainrar. Dessa containrar blir mobila bostäder med bygglov på hela 15 år och står på en plats som tidigare varit en bilparkering. Lägenheterna är på 26 kvadratmeter och har ett stort fönster med fransk balkong. Dessutom finns ett kök, ett badrum med dusch och ett sovrum där det finns plats för både en teve och en fåtölj. Containrarna ska kosta 5 000 kronor i månaden att bo i men då får man el, värme, internet, tv och hemförsäkring på köpet. (Källa)

Jobba i container

Det kan låta oerhört konstig att bygga bostäder av containrar, men likande lösningar finns faktiskt på flera platser i landet. Det handlar inte jätteofta om bostäder men många har faktiskt sina arbetsplatser i containrar. Varje år beställs mängder av kontorscontainrar från företag som http://www.containertjanst.se/ och i dessa containrar finns alla bekvämligheter man kan önska sig av ett kontor. Ofta används containrarna även som fikarum på olika typer av byggarbetsplatser.

Restaurang med tio sittplatser

Att man kan skapa kontor och boenden i containrar är helt fantastiskt. Men dessa är inte de enda användningsområdena containrarna haft på senaste tiden. I Jönköping har man även byggt en restaurang i en container. Restaurangen har tio sittplatser och ett fullskaligt kök med en rökugn, skriver man på jonkopingsposten.se. Eftersom det finns få sittplatser satsar restaurangen i huvudsak på take away men om man vill sitta i containern och äta finns alltså den möjligheten.