Schonox

Skapa ditt drömhem på egen hand

Att renovera ett hus från grunden och sedan inreda det är något av det bästa som finns. Det är ju trots allt den lilla plats på jorden där du har full kontroll och kan bestämma precis hur du vill ha det! Självklart krävs en hel del arbete, planering och en stor budget för att göra allt detta, men det är det definitivt värt när du sedan sitter där i ditt nya hem som ser ut precis som hemmet i dina drömmar!

Planera, ta hjälp av proffs och gör resten själv!

Det krävs som sagt en hel del planering och förarbete innan man sätter igång med en genomgående renovering. Ska man göra det från grunden är det oftast en bra idé att ta hjälp av en professionell byggfirma som vet hur saker och ting ska göras, i vilken ordning och så vidare. Men sedan finns det naturligtvis saker du klarar på egen hand med lite vägledning från ”gör det själv”-manualer på nätet och liknande. Alla har vi nog en liten Martin Timell inom oss! Något som man garanterat kommer att behöva är en byggställning, som kan vara till hjälp för det mesta, alltifrån målning och spackling till att spika och hamra på höga höjder. Många tänker sig antagligen att de ska hyra en sådan ställning, men faktum är att det i många fall är mer lönsamt att köpa en byggnadsställning. Att hyra blir dyrt i längden, och köper man sin ställning har man den ju även för framtida projekt. Några saker man behöver fundera på innan man väljer byggnadsställning är…

 

  • Vilka arbeten ska ställningen användas till?
  • Hur många ska använda den?
  • Vilka material ska läggas på byggnadsställningen, och vilka belastningar kommer den utsättas för?
  • Vilken storlek behöver ställningen ha?

 

Dessutom måste man se till att ha den säkerhetsutrustning som kan tänkas behöva, så att man slipper gå samma tragiska möte till ödes som den 75-årige mannen det talas om i den här artikeln från Sydsvenskan. När så grovjobbet är avklarat är det dags för den biten som kanske flest ser fram emot: nämligen att inreda sitt hem! Även här är det bra att planera och lägga upp en plan innan man sätter igång. Innan man vet ordet av sitter man sedan där i sitt drömhem!