Schonox

Klinkers runt din pool

Trägolv i all ära. Men om du går i pooltankar och vill skaffa dig en swimmingpool hemma i huset är det inget fel på klinkers. Att rama in poolen kan även göra att området och poolen ser större ut och drar ännu mer blickarna till sig. Det går att komma på nya spännande kombinationer och mönster med klinkers och det enda, förutom plånboken, som sätter gränserna är din fantasi.

Populärt med klinkers i alla rum

Tiden då vi bara kunde skåda ett fint kakelmönster i badrummen är förbi. Vi Svenskar har förstått att vi inte längre behöver använda oss av vanligt trägolv eller vanliga kakelplattor, utan mer kan ta ut svängarna. 1998 såldes 6,4 miljoner kvadratmeter av klinkers och 2006 steg siffran till 11 miljoner. Denna ökning kan bero på att vi flyttar in i mer bostadsrätter än i hyresrätter.

”En förklaring är att många bostadsrätter har bildats. Människor som köper sitt boende vill renovera just kök och badrum, där det är tacksamt att sätta plattor. Från de traditionella “våtrummen” sprider sig keramikplattorna sakta över våra hem. Nu sätter allt fler plattor på uteplatser och fasader. Och det är inte ovanligt med klinkers i vardagsrummen.”

Så, att använda sig av klinkers till poolområdet känns just nu alldeles rätt och kommer nog inte bara öka värdet frö din bostad utan även trivselvärdet när man kommer in i rummet. Annars, bör du rådfråga en kunnig golvspecialist eller din poolleverantör om vad för golv du bör använda runtom poolen. Vattenskador i ditt hem är något du inte vill ha.