Schonox

Byta golv i badrummet

Idag är det populärt att byta ut golvet inne i badrummet och oftast är det klinkers som är det önskvärda materialet att använda till golv. Det är inte många som väljer en plastmatta idag och det med all rätt då de ofta blir missfärgade och ganska äckliga efter ett tag. Dock går det att använda plastmattor och då med stenfärg så att det inte ser ut som en plastmatta. Vissa gummi- och plastsorter kombinerade tillsammans skapar en dålig reaktion. Man ska dock vara försiktig med att lägga en matta själv och det fick en kvinna veta då en plastmatta förstörde hennes golv:

En utredning visar att missfärgningen på golvet uppkommit genom så kallad migrering. Ett fenomen som kan uppstå då olika plast- eller gummimaterial under längre tid ligger emot varandra.

Badrumstrender

Det är just det mörkare golvet som har blivit allt mer populärt och för de som älskar inredning och trender så är alla guider och sajter på nätet en jättebra inspiration. Förr i tiden var det svårt att säga ”hittade billiga badkar i butiken” än det är idag, hos hemgallerian.se finns det en mängd badrumsinredningar för en billigare peng. Badrumsmöblerna ska ha en rak form och inte bölja alldeles för mycket. Funktionella badrum är fortfarande väldigt praktiskt och populärt. Även små badrum behöver ha plats för mycket och då är badrumsmöblerna det viktigaste för att få till det bra. Det gråa håller i sig och oftast väljer man att lägga grått klinkergolv och sedan ha vita väggar. Men gråa väggar och golv är inte heller helt ovanligt.