Schonox

Planera renoveringen smart

Att renovera är inte helt enkelt. Men det kan göras på egen hand, om man planerar bra och vet vad man gör. Skriv listor på det som ska göras, ta ett rum i taget, skicka iväg barnen och ta det lugnt men håll deadlines.

1634070-home-improvement-handyman-sanding-wooden-floor

Vi har tidigare gått in lite ytligt på några saker som det är viktigt att tänka på när man renoverar. Bland annat bör man ta hjälp med att göra vissa moment, som till exempel installation av el. Man bör även se till så att renoveringen inte går ut över ens relationer och skapar dålig stämning för alla inblandade. Men det finns även en hel del praktiskta tips som man bör ta till sig när man renoverar.

Planering är A och O

För att göra att renoveringen ska gå smidigt och bli som man tänkt sig, kan man börja med att skriva en lista på allt som behöver göras. Utifrån listan bestämmer man vem som ska göra vad och när det ska vara klart. Den här listan är till för att följas genom hela renoveringen. Innan renoveringen bör man även budgetera allt ordentligt. Alltifrån material till hantverkskostnader ska finnas med i uträkningen. För att undvika att man tar vatten över huvudet och får mängder av olika projekt i renoveringen att stå i, är det bäst att göra ett rum i taget. Se till att rummet är helt klart, innan nästa påbörjas. Läs mer. Det är viktigt att tänka på att allt inte kan göras klart på en dag. Stressar man igenom renoveringen blir den tråkigare och jobbigare att utföra. Det är däremot viktigt att hålla uppsatta deadlines och inte låta orsaker som inte måste prioriteras fördröja arbetet.

Skicka iväg barnen och anlita hantverkare

Har man barn gör man rätt i att skicka bort dem till vänner eller släkt någon helg. Då kan man arbeta mer koncentrerat. Har man inte möjlighet att skicka iväg barnen, kan man sysselsätta dem med något roligt och enkelt projekt. Försök även att lägga ut allt som inte går att göra själv på hantverkare. De stora jobben som ska göras av andra bör jämföras i pris bland olika hantverkare.