Schonox

Ordna ett slitet golv

Hemmets golv gör mycket när det gäller det första intrycket av bostaden. Ska man sälja är fina golv något som kommer att höja värdet, speciellt om dem för tillfället är i ett dåligt skick. Planerar man att bo kvar kan fina golv göra skillnaden mellan att trivas och inte, och mellan att längta hem eller länga bort. Golven är helt enkelt viktiga.

Fördel att anlita hjälp

Olika typer av golv behöver olika typer av behandlingar. Precis på samma sätt som det nuvarande skicket också bestämmer vad det är man behöver göra med dem.  I de flesta fall behöver man anlita en specialiserad firma som Ocab.se, men handlar det om mindre renoveringar så kan det vara möjligt att göra det själv. Vill man ha ett så bra resultat som möjligt, och känner sig osäker kring hur man bör gå tillväga, är det alltid skönt att be någon som kan. Trägolv går bra att slipa medan det ofta är vanligare att polera stengolv. Ibland händer de dock att golven redan är i så pass dåligt skick att de behöver bytas ut. En del material, som plastmattor eller golv av betong, väljer man istället att rengöra.

Priset då?

Vad som lönar sig ekonomiskt får man själv avgöra efter egen plånbok och intresse. På marknaden finns en rad med billigare golv, som i många fall också är lätta att lägga själv. Nackdelen med de billigaste golven är dock att det kan vara svårt att slipa dem senare på grund av deras billigare material och sammansättning. Ett massivt trägolv är visserligen dyrare, men kommer istället att hålla betydligt längre. Läs mer här, om att de billigaste alternativen kanske inte blir det billigaste när man kollar långsiktigt.